FIRST4&DoubleU
Collaborative Art Expression
yvonneristie@hotmail.com

 

Partners Bio and more to come

Yvonne Ristie begon als economiestudent aan de UvA met rollen op tv en in films.Na enkele producties leerde  ze de knepen van het vak via opleidingen en trainingen.                     

Haar werkterrein als actrice was de laatste jaren vooral België. Daar speelde ze in Wittekerke, Spoed, Bex & Blanche en Familie. In Nederland heeft ze o.a. gespeeld in Russen, Het Recht van de Zwakste, Vals Licht, Een maand later, De kassière en Goede Tijden, Slechte Tijden. Als stemacteur werkte ze voor Disney (Lion King), Ice Age II, III en Bill Cosby’s Little Bill. Hiernaast zong ze in verschillende bandformaties waaronder Kicks and Spunk met Rob Gaasterland, The Dinky Toys, Buadé , Johnny Logan en The Soapband. Momenteel begeleidt ze vanuit haar PR project-management achtergrond onderdelen van Events.  

                                                                                                                                  Cannes/ Binger Film Instituut

Vanuit haar maatschappelijke bewogenheid en een verzoek om tienermoeders te begeleiden zette ze het projekt CEAS (Cultural Education & Art School) op. CEAS is een scholingstraject waarin deelnemers zowel creatieve als strikt zakelijke handvatten worden aangereikt met het doel het hoogst haalbare met elkaar te bereiken door hun dromen en de realiteit van de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen.

Op het Binger Film Instituut heeft Yvonne de richting scenario gevolgd. Research voor documentair werk en schrijven van theaterstukken en scenario’s, behoren daarom ook tot haar bezigheden.

 

 

 

 

^